søndag 21. oktober 2007

Fin treningsøkt 21/10

Litt for mye vind for spinnakertrening
Ettersom vi ikke var så mange innkjørte mannskaper ombord lot vi være å kjøre spinnaker i de 7-8 m/s vind vi hadde ut fra Karmøy seilforening (KS). Høytrykk og Tluft > Tvann gav sværet retningsstabil vind fra SSV. Forholdene var derfor fine for å teste ut den nye Genoa #2 vi fikk for "tort og svie" grunnet problemer med de andre seilene.

Meget bra Genoa #2
Med alle mann (i.e. Arne Kristian, Inger Lise, Malene og Reidar [+ Alexandra]) på ripa gikk vi forbløffende høyt i de rådende forholdene. Vi lå tidvis på 4.6-4,8 knop i VMG med TWA = 40º. Ettersom det var noe bølger må vi si at dette var meget oppløftende! Selv i motstrøm var det lett å overstå merket. (Det var også på dette seilet en ørliten innsving mot akterliket, så ut og inn igjen. Men, da dette virker ubetydelig i forhold til seilets størrelse tviler jeg på at det er av noe særlig betydning.) Eller virket seilet helt 100 ! Kemp/Hood hadde faktisk lagt inn lusvindu også. Meget bra gjort :-) Ettersom vi gikk så bra med dette seilet, så bør vi vurdere å skifte tidligere når vinden øker på. Da kan vi la "toget gå på skinner" i stedet for å "ri av stormen" hele tiden.

Lettere å håndtere Genoa #2 i vind
Slagene gikk meget bra med 2'eren (120%) i såpass vind - også en grunn til å velge den framfor 1'eren (150%). Det var helt tydelig at Malene har seil før. Med erfaring fra både joller og større båter - faktisk også en Hero 107, gled hun rett inn i rollen som genoa-/storseiltrimmer uten behov for noe opplæring. Hun har også vært rormann tidligere i regattaer. Men, så finner hun på å dra til Australia på studieopphold til våren??? Hun lovet heldigvis å ta kontakt med et seilemiljø der, og komme tilbake med enda seilerfaring etterpå :-)

Fulgte løpet for "Adventseilasen"
Ettersom vi kom sørover bestemte vi oss for å runde Terneholmsflo og fortsette løpet etter seilingsbestemmelsene for "Adventseilasen". Vinden rundt 7-8 m/s var optimal for å teste ut to forseil med spristake på det ene. Dette var nytt for de fleste og derfor nyttig læring der vi slo fast ting som kan optimaliseres i framtiden.

Snitter ved bryggen på KS
Den særdeles vellykkede treningen i strålende sol ble avsluttet med pakking av seil på KS. Deretter vartet Reidar opp med snitter ved kaien. Dette legger vel listen for de kommende "After Sail Events" skulle jeg tro :-) Da jeg tok båten til Vico etter treningen dro Inger Lise på snopetur med Alexandra før de plukket meg opp på Vico. I følge Alexandra var snopeturen en "høydare" !

Ingen kommentarer: