onsdag 17. januar 2007

Internettseiling tirsdager, kl. 19-21

Gratis demoversjon av Virtual Skipper 4

For øvelse på seilregler, taktikk og strategi laster dere ned gratisversjonen av Virtual Skipper 4 (VSK4Demo), som en av de øverste under hovedmeny eller "Downloads". (Nedlastingen kan ta en god porsjon tid, men pleier å gå greit.) I starten øver dere gjerne litt mot datamaskinbåter, og senere mot andre spillere over internett. Det er som regel 30+ aktive spillere samtidig på nettet. Spillet kjører brukbart på de fleste nyere PC'er som er hakket dyrere enn de billigste . [For maks grafikk må man punge ut på PC-fronten (rask prosesor, mye ram, eget skjermkort med rask prosessor og mye ram, ...)] (Får dere problemer med grafikken, så velg Configure i aller første panel, Advanced, og sett Performance/Quality "faster", velg deretter Advanced og sett ned kvaliteten på grafikken (Shader og Texture Quality), etc.)

Spillet har flere nivå, fra automatisk seilhåndtering, lay lines, start linje og opp til Simulation mode der man ikke har noen av disse hjelpemidlene. VSK4-Demo viser i kommentarboks øverst til høyre hvilke RRS som er aktuelle. Foruten å øve på regler egner spillet seg meget bra til starttrening, forståelse av vindskift, seilvalg, etc og betydning av TWA, AWA, VMG, ... (Når man behersker spillet godt er Team Race noe som tar det hele til nye høyder!) Det finnes også et kommentarfelt oppe til venstre på skjermen. Trykk Enter for å kunne skrive meldinger og Enter for å sende meldingen til de andre spillerne som har logget seg på regattaen. (NB! Dere kan ikke bruke piltastene for å styre båten i skrivemodus.) Hjelp fra oss andre kan være nyttig for å få fart på båtene.

Skulle dere se en server fra Norge, med Hero som "host" for regattaen, ja da er det meg :-) Jeg prøver å være aktiv etter nyttår på normale tidspunkt for HS/KS tirsdagsregattaer fom 13/2. Vi prøver å respektere RRS 2005-2008, også de VSK4Demo ikke klarer å holde rede på. Dersom regattaen er passordbeskyttet, prøv "Karmsund" eller "Evergreen" som passord (Case Sensitive).

Avhengig av hvem som blir med velger vi om vi tar starttrening, pølsebane, trekantbane, langtturregattaer, Team Race, etc. (Skulle det være fullt deltagerantall, så "Join" som "Spectator". Vi kan ikke se dere da, men dere ser våre båter og kan skrive meldinger til oss og vi til dere. Da vet vi at dere er der, og får dere med i neste runde.) I løpet av de 2-3 første kveldene er man stort sett over den verste nybegynnerkneiken. Så, bare hiv dere på !

Velkommen til virtuelle seilaser tirsdager, kl. 19 - 21!

Ingen kommentarer: