tirsdag 30. januar 2007

Reell snakking og virtuell seiling?

Gratis versjon av TeamSpeak

Når man skal i gang med "Virtuell skipper 4 Demo" på internett (se innlegg 17. januar) kan det være greit å kommunisere muntlig med hverandre. Jon, som er mannskap på NOR 954 Evergreen, har en finsk (ålandsk) venn med god greie på data. Denne finnen har satt opp en server for oss der vi kan bruke dataprogrammet (TeamSpeak) slik at vi kan kommunisere muntlig mens vi seiler på internett! (Som gode seilere tar vi selvfølgelig bølgen for ålendingene (Jon og kameraten)! Følg linken og last ned gratis software for TeamSpeak. (Jeg lastet ned TeamSpeak 2 RC2, hva nå "2 RC2" måtte bety, og var umiddelbart oppe å gå.)

Etter nedlasting av TeamSpeak, start programmet, velg "Connection" oppe til venstre, og deretter "Quick connect". Så legger dere inn:

Server address: ts.c0r3.org (NB! null, ikke stor o)
Nick name: det nick name dere bruker i VSK4Demo

Følgende to felter lar dere være tomme:
Login name:
Password:

Deretter trykk "Connect". Dere blir så ønsket velkommen av en hyggelig engelsk damestemme(!) samtidig som at det dukker opp en rekke "rom" for snakking. Litt nede på listen over "rom" finner dere Virtual skipper-rommet og kan se hvem som er online der. Høyreklikke på Virtual skipper og velge Switch to channel. Nå kan dere snakke med dem som er online i dette rommet.

Fra tid til annen kan det være litt behov for finetuning for å få det hele til å fungere 100%. Bruker man datamaskinens innebygde høyttaler og mikrofon kan man lett få "feedback" eller hva det nå heter. Bruker man head-set elimineres dette. Best er et head-set m. mikrofon. Kjøpte selv nylig et slikt på Biltema for kr. 29.90, og det fungerer utmerket! For å få brukbar lyd gikk jeg inn på menylinjen øverst til høyre og valgte Settings og Sound Input/Output Settings. Her kan man justere følsomheten, etc dersom det skulle være behov for det. (Det er også en mulighet for "Activate local test mode". Trykker man på den, så vil man kunne se at den grønne lampa der lyser når PC'en din registrerer at du snakker (hvisker / roper?). Deretter sender PC'en din snakking til din høyttaler/head-sett slik at du kan vurdere om responsen er OK. Det er vanligvis ikke så mye behov for justering. Selv slet jeg en del, men det skyldtes mest en gammel defekt mikrofon. Derfor flunkende nytt head-set til kr. 29.90!)

Som den oppvakte TeamSpeak'er har du sikkert lagt merke til er det også klargjort under-rom på serveren for blått og rødt team, i tråd med VSK4Demo Team Race Mode. Dette kan vi bruke til taktikkdiskusjoner på lagseiling. (Vi har nylig lært av Odd-Bjørn og Paul at det burde ha vært blått og gult lag, men ...)

TeamSpeak krever visstnok ikke så mye CPU. La det derfor gå i bakgrunnen mens dere starter VSK4Demo, velger internett, finner seilasen HS/KS ... og Join min host, se innlegg 17. januar, for tidspunkter, etc. (Skulle det fortsatt være problemer med TeamSpeak eller VSK4Demo, så ringer dere meg på tel. 900 500 01.)

Velkommen til virtuelle seiling og reell snakking!

2 kommentarer:

abqloveyou sa...

This is very nice blog. do you konw Mozilla Firefox web browser?I really loved it,I hope you may want to download and try. thank you.

Jon sa...

abqloveyou gav oss et klassiskt eksempel på internet reklame..