tirsdag 26. februar 2008

3. plass i Virtuelt Melges24 VM !

Jammen holdt det til bronse :-) Jeg var i begynnelsen av januar en av de 67 kvalifiserte i gruppe A til International Melges Trophy (Virtuelt Melges24 VM). Der kjempet jeg blant topp 6 så og si hele vegen. Siste seilasdag hadde jeg en teoretisk mulighet for å ta igjen Torben (ITA) på 2. plass som lå 4 poeng foran i sammendraget. Det gikk nesten, så jeg endte på en 3. plass, 1 poeng bak ham. Speedster (DEN) vant relativt klart, se resultater.

Meget godt fornøyd! Jeg fikk bra tak på virtuell Melges24 ved årsskiftet (etter å ha broachet en masse i høst!). De to som slo meg (Speed og Torben) er begge ranket blant de 10 beste (av 26.000) i virtuell seiling. Takket være "ren seiling" og ingen straffepoeng klarte jeg å følge disse to rimelig bra gjennom de 42 seilasene i turneringen.

IMT 2009 Jeg ble også invitert med i Race Committee for International melges Trophy neste år. Der har jeg tatt til orde for å innføre enda bedre Sailing Instructions, etter den malen som nå brukes på VSK-Nordic.com. Disse er basert på ISAFs regler, og så nær opp til reell seiling som mulig, med protester, protestbehandling, internasjonale dommere, ... Faktisk en enormt god trening for sommerens virkelige seilaser både hva angår regler og taktikk såvel som strategi.

Takk Marco og alle i cwivsk.it for flott arrangement!

Ingen kommentarer: