onsdag 24. september 2008

Høstserien ferdig

8. seilas
For en gang skyld denne høsten var det flotte Hero 101 forhold med 7 m/s i Karmsundet og 4-5 m/s i Førdesfjorden. Bane B ble seilt denne gang (med avkortning ved Hydro). Ettersom vi var få i båten (Anders, Svein Louis og jeg) valgte jeg å gå ut konservativt med 2'er opp mot Fosnaholmen. Med best start av samtlige i klassen ble vi likevel hengende etter i 4-5 m/s vind grunnet det alt for konservative seilvalget. På toppmerket (Fosnaholmflu) rundet vi som 3. båt. Vi sakket ytterligere akterut da vi ikke turte å sette spinnaker med kun et kyndig mannskap i båten + Svein Louis og lettmatrosen Martin på 10 år. Vi spriet forseil for å minimere tapet, skiftet til 1'er like før Austdjupholmene, og begynte nok å ta litt innpå de andre etter dette.

I Karmsundet blåste det 6-7 m/s slik at vi nærmet oss de andre sakte men sikkert. På 2. nedover tapte vi ytteligere uten spinn, mens vi antakelig tok litt innpå igjen opp mot mål ved skjæret ved Hydro.

Vi seilte i 2:39:25, og var 10:08 BCT bak Lid i mål og ble nr 5 av 10 båter. Synd da at vi ikke hadde to trente mannskaper til i båten. Med spinnaker, og et par mann til på rekka, så er jeg overbevist om at vi hadde klart å seile 12-13 minutter raskere den ene dagen i høst hvor det faktisk blåse vind der vi hadde greie forhold.

Mange nye reserver
På tross av introduksjon av både Thorsten og Svein Louis til seiling i storbåt, ble det mannskapsmangel til tider. Noen ganger var vi full båt, og vel så det, mens vi altså opplevde å seile med alt for få på siste seilas. I følge Murphys lov, så er det bare slik det er.

Lite vind i høst
Det ble altså en høst med lite vind. Samlet sett havnet vi på 5. plass sammenlagt, men samme poengsum som 4. plass. De slo oss på bedre besteplassering i en av seilasene.

Mye bra seiling i høst
Vi har også ved et par anledninger sett båten går kanonbra når vi får 5-6-7 m/s vind og noen mann på rekka. På tross av den jevnt over svake vinden har vi ofte klart å kile oss mellom de lette småbåtene på korrigert tid. Det står det all respekt av! Det har da til tider vært meget bra seiling i Evergreen i høst! Jeg takker alle sammen for innsatsen i høst!

Resten av høsten
Jeg fikk mersmak på å seile X-35 etter storseiltrimming på eXpression i Stavanger tidligere i høst. Jeg kommer derfor til å seile med Carmen utover høsten, antakelig som storseiltrimmer.

Takk for innsatsen på Evergreen!

Ingen kommentarer: