onsdag 12. mars 2008

Info fra skipperen

Hyggelig teorikveld søndag 9/3: Vi var ikke så mange på samling sist søndag kveld. Vi dro likevel gjennom litt generell seilteori og tittet på "Race Boat Crewing"-DVD'en fra t2p.tv og litt på North U's videoklipp av spinnakerhåndtering. Vi var enige i at vi bør få til noen treningskvelder. Vi bør også få til noen hele treningsdager på lørdager eller søndager der vi veksler mellom seiling ute og videostudier og diskusjoner inne på seilforeningen, etc.

Mannskapslisten utvides: I etterkant av samlingen tipset Lina om flere som ønsker å være med som mannskap. Jeg har derfor tatt kontakt med Reidun Berland og Magne Steinset. Så nå tror jeg vi har mange nok på listen for å kompensere for de "gamle" som har "permisjon" nå i vår. Reidun, som på ingen måte er "skuddredd", har seilt etapper på de store hav. Magne har variert erfaring, NM-medalje i badekarpadling(!) og liker å stable kasser :-) Han har regattaerfaring fra tilsvarende og større båter, som oftest med ansvar for å sette, kjøre, jibbe og ta ned spinnaker på lokale regattaer. Så nå håper vi på en bratt lærekurve. Og, med Lina som har et NM-gull i en av de mest taktisk krevende seilasformer, lagseilas for joller, bør vi være godt rustet rent taktisk også :-)

Ny spinnakerbom kommer snart: Standard utstyr passer heldigvis på den 32 år gamle masteskinnen. Vi kan derfor lage til en kontinuerlig skjøteordning ved mast for heving/senking av mastefestet. Videre arrangerer vi spinn.bommen med hanefot for opphal og nedhal slik at vi kan velge "dip-pole" eller "end-for-end" jibbing. (Tidligere var vi bundet til "dip-pole", mens nå kan vi prøve begge deler, og se hva vi mener fungerer best for oss.) Så er det bare å lære fra de virkelig gode :-)

Vantskruer (strekkfisker): Den ene vantskruen var teitet helt inn samt at en annen er forkortet på en uproffesjonell måte. Disse vanskeliggjør optimal setting av riggen. Avaldsnes Mek. Contractors lager nå to nye "fisker" i passe lengde og forkorter "halen" og "hodet" slik at disse passer inn.

Vårens seilaser: Terminlisten er nå klar, se i linker nede til høyre på siden. Vårserien på 8 tirsdager starter 6. mai og avsluttes 24. juni. Karmøy rundt arrangeres 7. juni. Ettersom vi seilte så bra sist høst er vi startbåt på en av regattaene. (Vi starter alltid etter Regel 26.)
Ta en titt på de andre linkene ved anledning. Avhengig av hva dere kan fra før, vil disse kunne være til god hjelp med å bli mentalt forberedt. Desto mer alle kan, desto lettere er det å hele tiden komme på at man må justere det ene og det andre for beste båtfart.

Trening etter påske: Jeg regner med å ha båten klar for trening ei ukes tid etter Påske. Med unntak av en kort periode for bunnsmøring, etc. skulle vi da kunne få noen fine treningsøkter før vårserien starter.

Hold dere klar til vårens trening!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei.

Som en av det "gamle" mannskapet fra i høst vil jeg gjerne få takke dere alle for en fin tid. Det var veldig lærerikt og jeg fikk treffe mange hyggelige mennesker. Lykke til videre mot nye høyder!

Arne Kristian Netland