tirsdag 10. juni 2008

DNF på sjette tirsdagsseilas

Meget bra start igjen
På Bane omvendt E med VNV vind valgte vi å gå opp i lo 45 s før starten for å falle av langs linja platt lens STB halser. Vi gikk litt over linja 20 s før start, men fikk lurt oss tilbake på rett side via en liten jibb og kom best ut av alle. Med konservativ seilføring (genoa #3 + 2 rev i storen) plukket de andre oss opp etterhvert. Særlig Jeko gled kjapt forbi.

Tok innersporet mot Kårstø
Vi gikk nærmest staken på Kråkeholmflo og ned på nær platt lens mot Kårstø. Her forsøkte vi å sette opp Genoa 2 for å spri denne, men den gikk ikke inn i STB spor???? Vi gav derfor opp 2-forseil-prosjektet, og gikk tidvis "goose winged" ned mot rundingsmerket.

Oppoverbakken
Etter en dårlig runding slo vi oss sakte men sikkert nærmere Jeko, og klarte å lure oss forbi før Straumholmen. I selve sundet bommet vi litt på et par slag, og måtte falle av bak Jeko igjen. Så fikk vi opp dampen og gikk på BB halser plutselig 10-15 m før Jeko i vind som pep opp mot 13 m/s. Skjøtepunktet for storen ble sluppet litt ned mot midten og Evergreen hadde bra rorbalanse og flott hastighet. Vi dro fra som bare det opp mot Austdjupholmane.

Ritsj og riiiiiiiitsj
Med ett var genoa #3 blitt to seil. Den gikk simpelthen opp i sømmene etter mange mange år i bruk i sol, vind og vær. Panelene holdt greit, men ... I den sterke vinden, periodevis opp mot 13 m/s, definerte skipperen at det ikke var forsvarlig å sette genoa #2 (120%) som nettop var blitt fikset av seilmakere. Dermed ble det DNF (Did Not Finish) på oss :-(

Konkurrentene
Jeko, med LYS 1,15 var klart forbigått. De små lette båtene strevde ekstremt på kryssen under disse forholdene og var langt bak. Vi ledet derfor klassen med god margin, og ville ventelig ha øket forspranget solid opp til Mandalsflo ved Kopervik selv med fortsatt konservativ seiling. Ingen av de andre båtene kunne ha plukket oss opp på veg nedover mot mål etter toppmerket. Men, sømmene ...

Bra innsats!
Med kjempeinnsats fra mannskapet (Inger Lise, Ståle, Frank) begynte vi virkelig å få fart på Evergreen under de tøffe forholdene. Synd da at sømmene gav opp, men slik er denne sporten. Det vi sparer på diesel i forhold til andre båtfolk tar vi igjen på seil og rigg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eg syns dagens seilas va ein av dei kjekkaste te nå.. Mye Action å me fekk båten te å gå kanon bra!! (itte litt småtull) Unna sånne vindforhold får ein virkeligen føla at ein LEVE!!! =) Super KIPT at forseilet røyk! ARGHHHH!!!! Me hadde så KNUST ALLE!!! ;)

IL