lørdag 14. juni 2008

Startbåt på 7. seilas (17. juni)

Vi møter på KS 17:15
Inger Lise har fått med seg sjefen sin og hans eminente raske startbåt med 250 hk motor. Dette gir oss glimrende anledning til å gjennomføre starten samt å følge med undervegs.

Vi går fra KS kai 17:30
Vi kjører da sør til sydspissen av Fosen, ved startområde for bane C. Vi vurderer vindforholdene der og ved Høvring før vi bestemmer bane (A, B, .. eller E). Om mulig bør første legg være en krysslegg. Vi bør unngå pølsebane, dvs. C eller D, dersom noen båter står opp uten å slå. Senest kl 18:10 legger vi oss ved startlinja ved Høvring og viser bane-flagget.

Prosedyrer vi må kunne
Deretter går vi til aktuell startbane og kjører startprosedyren etter ISAF RRS, regel 26. Fint om alle tar en titt på dette dokumentet, inkl. flaggene P, X, S og "første likhetstegn" på side 2. Les regel 26 (startprosedyren), 29 (tyvstart(er)) og 32 (eventuell avkortning).

Seilingsbestemmelsene
Ta en fargeutskrift av seilingsbestemmelsene og ha den med i lomma. Da vet vi hvilke klasseflagg vi skal bruke for de to forskjellige klassene og hvor lang tid det skal gå mellom startene.

Meld dere på i kommentar
Det er meget lærerikt å være med i startbåten. Ta gjerne med foto- og/eller videoapparat slik at vi kan filme starten(e), rundinger, setting og nedtak av spinnaker, etc. Det er også nyttig med mange hoder og hender i båten når vi skal ta båtene i mål med riktig tid. Jeg håper at mange kan bli med.

Litt generell orientering
Eteka-damene fikset kryssfokken (Genoa #3) for den moderate sum av kr 530,- slik at dette ikke ble den helt store utgiften. Seilet er nok utslitt, og ble reparert for å kunne tjene som forseil på koseturer med familien. Vi trenger noe bedre for regattaseiling i mye vind. Jeg henter derfor nå inn priser fra diverse seilmakere og for duk av forskjellig materiale. Så får vi se hva det blir til.

Velkommen i arrangementskomiteen :-)

2 kommentarer:

ståle sa...

Jeg er med
Ståle

Anonym sa...

Lycka till och gör ett bra jobb!

Jon (på 7 veckors kurs i Paris)