tirsdag 27. mai 2008

5. tirsdagsseilas, 3. juni

Knallseilas i 22'C og 6- 10 m/s
Vi safet litt og gikk ut med genoa #2, som ankom med posten i formiddag. Dette var et lykkelig valg ettersom vinden i perioder pep seg opp til 10 m/s på Bane E.

Best start igjen :-)
Men, vi var vel fortsatt 25 s for sene på startlinja. 2 minutter bedre enn sist seilas, men dette må bli langt bedre.

Ikke spinnaker
Med såpass få trente mannskaper i båten turde vi ikke sette spinnaker. Vi spriet det vi troddde var gammel Genoa 1, men i den posen hadde noen lagt gammel Genoa 3. Likevel klarte vi taktisk å hindre at Jeko med spinn passerte oss ned mot Mandalsflu mens Criado gikk fritt forbi. De laget en trang merkerunding, og vi som tok ned spri tidlig jibbet litt fra merket og lurte oss på innsiden :-)

Oppoverbakkene
Lillefix var langt før oss på bunnmerket, men vi seg sakte men sikkert innpå. Like før staken nord/øst for Barlundholmen smatt vi forbi i ekstermt ujevn vind. Dette behersket tydligvis vi bedre enn de fleste. På toppmerket ved Kårstø hadde vi god margin på alle i klassen, men i såpass sterk vind turde vi igjen ikke å sette spinn.

Nedoverbakkene til mål
Her seg de andre båtene med spinnaker innpå oss. Vi ble passert av Jeko med drøyt et minutt og Lillefix med ca 20 s. Dermed tok vi dem på LYS. Criado var for nær bak, og med LYS 1,11 tok de oss korr med 1 min 15 s. Dermed ble det 2. plass på oss og gratulerer med 1. plassen til Criado - som nå tar oss i sammendraget når de kan stryke sin 7. plass i den ene seilasen. Ettersom vi er startbåt på 7. seilas og skipperen seiler på Korfu i 8. seilas, får safe oss inn til 3. plass i vårserien sammenlagt - som sist vår :-)

Jeg takker Inger Lise, Leiv Terje, Frank og Lena for kjempeflott seilas i sommertemperatur!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, jeg blir med 3. juni. Frank

Anonym sa...

Hei - jeg blir med 3 juni. Leif T

Ståle sa...

Jeg ser at det ikke har meldt seg på så mange til 3. juni, men jeg kan dessverre ikke være med denne gangen.

Torgrim Log sa...

Inger Lise blir med !