tirsdag 6. mai 2008

Resultat 1. tirsdagsseilas

Bane C Dette var et opplagt banevalg i NNV vind 6-7 m/s. Det var sterkt høyttrykk (nær 1030 mbar) og derfor som ventet meget stabil vind. Soloppvarmingen over Karmøy så heller ikke ut til å forstyrre og gi særlige vindskift, antakelig grunnet den lave solen fra 18:30 og utover.

Knallstart! AGA presset seg såvidt forran oss ved STB startmerke og startet i le for oss. Vi var vel 3-4 s for sent over linja, med klart best start av alle. Deretter gikk vi litt høyere enn AGA (dekorert med pene blomster - kanskje heter de ikke AGA lenger heller ? Er det Curium nå ?)

Vi har stoooooor Genoa 1 Etter å ha tvunget Curium(?) til å slå ved Karmøy gjennomførte vi et par litt uoptimale slag. Dette må vi øve mer på. Vi var dermed godt bak dem opp mot toppmerket.

1. nedoverbakke Her plyndret vi litt med å få opp spinnakeren. Men tatt i betraktning at tre av mannskapet deltok på sin første regatta, så var det slett ikke så verst. Vi holdt brukbart følge nedover. Vi jibbet flott nedover, og øynet sjansen for å kunne henge på. Vi hadde en flott runding av bunnmerket, men heisann - vi glemte å løsne fallet på spinnakeren. Den bremset oss en del, men ble relativt raskt tatt ned. En slik nær stopp koster lett over 30 s.

2. oppoverbakke Slagene ble etter hvert bedre og bedre mens vinden minket ned mot 4 m/s. Ettersom vi hadde så stort fokus på slagene at vi ikke hang helt med på vindskift, etc. Ellers holdt vi avstanden fram til blomsterbåten. Vi hadde nær perfekt siste STB kryss opp til toppmerket og sto opp med få meters margin. Her plukket vi nok noen sekunder. Spinnakeren kom ganske greit opp like etter toppmerket.

2. nedoverbakke Her var det bare å henge på så godt vi kunne, og håpe at vi kunne ta litt innpå. I mål var vi vel 3 minutter bak AGA, så de tok oss på denne seilasen.

Resultater: Resultatene finner dere på Karmøy seilforenings hjemmesider, se her. Curium var 44 s før oss på korrigert tid og Ellida (X-35'en) var 45 s før i mål! Så da må jo Curium ha seilt meget bra! (Caroline kunne bekrefte at de synes vi kom ubehagelig nær ved siste toppmerke, så de følte seg i alle fall truet en periode :-) X-35'ene jaktet nok litt på hverandren og seilte dermed ikke beste VMG for raskest tid. Vi klarte dermed å kile oss inn mellom de to X35'ene på resultatlisten. Status er derfor at vi ble nr 2 i klassen og 3 overall. Ikke værst :-)

Hva kan vi lære? Jeg ber alle som var med om å tenke på følgende:
- Hva gjorde vi bra på denne seilasen?
- Hva kan med fordel forbedres litt?
- Hva kan vi gjøre for bedre slag?
- Hvordan kan vi få på plass alle detaljene

Tenk grundig gjennom alle manøvre vi gjorde: Hva må vi gjøre, og i hvilken rekkefølge? Hvor er de forskjellige fall, opphal, skjøter, bras, etc i båten. Hvilke farger har de? YHvilken funksjon har de? Da er vi enda bedre forberedt neste gang. Og, vi så i dag at vi kan nå helt opp. Kortsiktig er målet at alle skal lære. På lengre sikt er målet meget enkelt. Vi skal vinne enkeltseilaser ! (Bare tenk når samtlige i båten har minst 5-6 regattaer i Evergreen, kjenner alle fall, skjøter osv !)

Jeg takker Leif Kåre, Reidun, Inger Lise, Frank, Ståle og Magne for en flott seilas i strålende vær :-)

1 kommentar:

Ståle sa...

Hei alle sammen

Takk for kjekk regatta igår. Det var kjempeartig og spennende og jeg håper det blir mulighet til å bli med igjen snart. Jeg må få opparbeidet meg mer seiltid(og styrke!) slik at de grunnleggende ferdighetene sitter!