torsdag 1. mai 2008

Flott trening Sø 4. mai

Trening på slag, twist og lus
Vi fire (fem) i båten (Leif Terje, Leiv Kåre, Torgrim og Reidun m. lettmatrosa på 7 år :-) og fikk øvet på slag i fin jevn 4 m/s vind, inkl de greiene man må gjennom av å slippe skjøtet på riktig tidspunkt, snurre skjøtet rundt kverna med solen og ha på passe antall turn (dvs. kun 2) for ikke å kile skjøtet. I den jevne vinden var det også lett å justere skjøtepunktet for riktig twist og beste VMG på kryssen.

Starttrening
Vi krysset oss sør til startlinja på Fosen/Høvring. Der var vinden om lag 90' på linja, og således meget god for trening på starter. Startene innebar både skjøting for å daffe avgårde i lav hastighet og skjøting av begge seil for maksimum akselerasjon og fart før start, og maks VMG etter "startskuddet". I tillegg timing for å treffe når vi skulle, i.e. maks fart på rett sted til rett tidspunkt. Dette høres kanskje lett ut, men det var tydeligvis nyttig trening nå i forkant av seriestarten. På tirsdag er det 6-8 båter som også forsøker å gjøre akkurat det samme som oss :-)

Spinnaker hjemover
På veg hjemover var det 3 m/s vind slik at vi med to nye i båten kunne sette racing spinnakeren i ro og mak på den nye spinnakerbommen. Nyttig dette også. I det hele tatt så ble dette en nydelig treningsøkt i flott vårvær!

Nå er vi klare for sesongstart !

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har lyst til å være med på trening på søndag, men er avhengig av å ha med ei lita lett matrosa på 7 år. Håper det går.Reidun

Ståle sa...

Har veldig lyst å være med på søndag, men vi har besøk og jeg vet ikke når de drar. Det er ufint å dra før besøket! Jeg kan hive meg på hvis det viser seg at de drar tidlig.

Anonym sa...

Jeg stiller. Leiv Kåre

Torgrim Log sa...

Inger Lise kan være med dersom vi starter kl. 17.00. Så da gjør vi det.

Anonym sa...

Har også problemer, men kan vi ta de kl 1700 slik som Inger Lise foreslår vil jeg kunne være med. Leif Terje

Anonym sa...

Hello Hero.

Long time no see. Håber inte du helthar sluttet på vsk,

Hilsen og god vind
Kris Den 160