tirsdag 20. mai 2008

Resultat 3. tirsdagsseilas

Bane C Igjen var bane C et opplagt valg i NNV 7-10 m/s. Det var høytrykk (ca 1020 mbar) og som forventet meget stabil vind.

Knallstart igjen! Vi trengte ikke å gå opp linja, men plassere oss slik til at vi hadde full fart ved STB bøye langs linja ved -20 s. Vi hadde Curium i lo, men de luffet oss ikke. Vi har vunnet 3 av 3 starter så langt. (Nå gjelder det bare å slå til på de neste to timene med seiling!)

Slagene gikk lenge bra Det var åpenbart lurt å gå på genoa 2. Vi holdt Curium godt bak oss inntil vi hadde et slag der vi hektet skjøtet i spinn.vognen. Deretter gikk det meget bra til vi hektet skjøte i et punkt ved dekk i forkant av masten. Vi hektet også en gang ved festet til stående rigg på STB side. Taperullen kom fram, slik at vi i alle fall fikk bort et av disse punktene. Nå må vi også huske på å tape de andre hektemulighetene! Vi var derfor noe bak Curium på toppmerket, men tett på dem på korrigert tid.

1. nedoverbakke Etter et kort slag inn mot merket fikk vi problemer med tiden for å forberede spinn.setting. I såpass sterk vind ble det litt hektisk med ufrivillig jibb, etc, men til slutt var spinn stabilisert. Den senere planlagte jibben gikk meget bra. Spinn ble tatt ned i relativt god tid før bunnmerket. Et vinnertriks!

2. oppover og toppmerke Her gikk det ganske bra. Vi hadde en lang legg opp mot toppmerket der vi skulle gått på skarp kryss og ikke optimalisert på fart. Vi sto ikke opp, jeg prøvde å skyte merket, men stoppet opp og gikk på. Vihektet genoa 2'en fast, spjæret den, tok en jibb og et slag, og klarte på storseil alene å runde merket til slutt. Men, her blir det litt inntekter på seilmakerne ! (Så, neste gang må jeg safe mer og heller overskyte et par båtlengder :-)

2. nedover Her gikk det også bra unna. I såpass kraftig vind kunne vi ikke gå for platt grunnet pendling. Vi måtte jibbe, plundret litt med dette ettersom trip-tauen var viklet rundt spinn.bommen. Ellers gikk det bra ned mot mållinja. Vi slet ved nedtaket da fallet låste seg ved nettaket. Her må vi passe bedre på.

3. plass av 7 i klassen Resultatene legges etter hvert ut på KFs nye resultatservice. Tross en del problemer i slagene, og en merkerunding som lyktes særdeles dårlig(!), ble vi til slutt nr 3 i klassen av 7, og midt i haugen over all (7 av 13).

Neste seilas Nå trenger vi en silkeseilas i 3-4 m/s der vi får full klaff. Vi satser på det neste uke !

Jeg takker Leiv Kåre, Reidun, Inger Lise, Leif Terje, Ståle, Magne og Frank for en seilas med høy historieverdi :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Først må jeg si at det var synd at genoaen deres ble ødelagt i går, dere seilte meget bra.
Det ble noen fine og ”tighte” situasjoner under seilasen, men godt ”sportmanship” mellom båtene gjorde at vi slapp og møtes på land med protestskjemaer som våpen, dette er bra ”racing”, gi og ta på banen, dette liker vi :-)
Det som opptar oss nå og vekker bekymring om bord i Curium er at den sagnomsuste Evergreen har overtatt noe som vi tidligere hadde førsteretten til, nemlig gode starter. Lykke til videre med sesongen…….

John S
Curium