onsdag 8. august 2007

Haugesund Race Weekend

Jeg ber dere alle sjekke formelle data for www.Raceweekend.no slik at vi alle er oppdatert på seilingsbestemmelser, etc. Dere må legge inn kommentar på dette blogginnlegget vedr. hvem som blir med hvilken dag, inkl. fullt navn, mobiltelefon og e-post innen torsdag kl. 20.00 så jeg kan kopiere rett inn i mannskapslisten. Jeg må levere endelig mannskapsliste på skippermøte(ne). Mangler vi folk, så må jeg vite det tidlig slik at jeg kan prøve å kalle inn reservemannskap.

Fredag 10/8: distanseseilas Kopervik - Hgsd
Jeg ber dere mønstre på ved Karmøy seilforening (KS) kl. 17.15. (Jeg flytter Evergreen dit torsdags kveld.) For dere som ikke vet hvor KS er, så ta nordre avkjørsel mot Kopervik og til venstre like etter Shellstasjonen i "Finasvingen", ta første til venstre igjen og kjør helt ut til Karmsundet. Da ser du KS til venstre. Kjør opp bakken til venstre, og hold til høyre - og du er der. Jeg stiller på Skippermøtet ved Hurtigbåtkaien i Kopervik kl. 16.45. Dere andre møter direkte i båten kl. 17.15, låser opp med nøkler som ligger på blå skumgummibit frammerst i framre STB "cockpitlomme", bærer genuaen på dekk og gjør båten klar.

kl. 16.45, Skippermøte, Hurtigbåtkaien (Torgrim)
kl. 17.15, oppmøte i båten på KS
kl. 17.55, 1. varselsignal
kl. 18.00, start

Etter det jeg har forstått starter alle båtene med gyldig LYS-brev samtidig. Dvs. en knalltøff start med nærmere 50 båter på startlinjen! Anbefalingen fra Are Børgesen, tidligere landslagsseiler er entydig: "I starten må dere være tøffere enn toget!" Dresom vi blir litt redusert i mannskap, så er vi kanskje ikke fullt så tøffe? Fint om dere briefer litt på regler, etc, sjekker værmeldinger vedr vindstyrke, endringer, trykk, etc jfr tidligere utsendte .ppt. Tenk vindretning/seilvalg.

Sjekk www.kystverket.no, velg Nettjenester i midten oppe og velg deretter Kystinfo/Kartjenester. Zoom inn på aktell del av kartet til du kommer inn til om lag 1:7500. Velg dybdedata til venstre, og sjekk om det er noen snarveier vi kan ta. Er det noen steder det ser ut til å kunne være mer eller mindre strøm, med eller mot? Ta gjerne en utskrift av dybdedata som kan være til hjelp undervegs.

Etter seilasen legger vi båten i Hgsd over natten.

Lørdag 11/8: distanseseilas Løp 1 eller 2
På distanseseilasen lørdag blir det 15-20 båter. Med en eventuell trang startlinje kan også dette bli langt mer spennende enn vi er vant med :-) Fint om dere briefer litt vedr. vind og værendringer, bølgeretning og -høyder, høyvann/lavvann Stavanger, strøm, etc på www.met.no. Sjekk også www.kystverket.no for mulige optimale vegvalg.

kl. 08.30(?), Skippermøte, Rica Maritim (Jon og Torgrim)
kl. 10.15, oppmøte i båten, Rica Maritim
kl. 10.55, 1. varselsignal
kl. 11.00, start Risøy vest

Husk mat, drikke, flyteplagg og passende tøy
Så langt antyder værmeldingene bra vær på fredag, men mer usikkert på lørdag. Dersom en av seilasene går ved et væromslag kan vi utnytte det bedre dersom vi vet hva som er i vente. Kle dere for mulig totalt væromslag.

Vi har nå fått litt frafall, men står på likevel, og skaffer oss verdifull erfaring.

Velkommen til spennende Race Weekend !

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg blir med !
Torgrim Log, 900 500 01, torgrim.log@hsh.no

Anonym sa...

Jeg får dessverre ikke deltatt ettersom jeg er i Danmark - leder for treningsleir - svømming.

Håper dere får en hyggelig seilehelg. Leif T

Anonym sa...

Beklager, jeg er opptatt hele helgen med trening for en konkurranse neste helg. Søndag har jeg mulighet.
Det er synd for det hadde vart veldig kjekt!

Jon

lettmatros Reidar sa...

Jeg blir med både fredag og lørdag, vil gjøre så godt jeg kan....

Reidar Skrunes, 934 80 196, reidar.skrunes@if.no

Anonym sa...

Jeg kan desverre ikke være med.

Arne kristian