tirsdag 14. august 2007

Seier igjen tirsdag 4. september !

Jammen ble det seier igjen - mot alle odds!

Vinnertriks nr 1
Kvelden før tapet Markus og jeg genoaen etter beste evne med super vevtape fra Clas Ohlson. Håpet var at vinden ikke skulle bli så sterk slik at den drøyt 4 m lange tapen tvers over seilt på begge sider kunne holde. Men, med vind opp i 7-8 m/s turde vi ikke starte på skarp kryss med den gamle tapede genoaen. Det ble en meget bra BB start for BB halser der vi gikk før alle STB båtene og ledet de første 100 m. Vi gikk høyt og tregt med den lille 95% fokken, lufet opp et par båter så de måtte slå, slo bra på vindskift nordover, men tapte terreng opp mot Fosnaholmen. Vi så ingen bøye sør for holmen, satset på at de andre ikke fant ei krabbeteine å runde, så vår mulighet til å gå øst for holmen i god vind mens de andre seilte seg fast i vindstilla på vestsiden :-) Definitivt et vinnertriks! Vi tjente minst 2-3 minutter på det.

Vinnertriks nr 2
Vi rundet toppmerket som første båt og holdt såvidt unna for Lid d'P på spinn ned til Austdjupholmene. Vi satset alle eggene i samme kurv, heiste den tapede genoaen og satset på at den holdt i 5-7 m/s vind. Ville den holde også ut i Karmsundet? Fokken ble gjort klar "just in case"! Vinden roet seg gradvis ned mot 4-5 m/s og genoaen holdt bra den. Vi vet av erfaring at den utblåste genoaen fungerer brukbart ved den vindstyrken, og håpet steg ettersom avstanden bakover til Lid d'P sakte, men sikkert, økte. I vindrsene krysset vi fingre og så mer på tapestripen enn på lusene :-)

Vinnertriks nr 3
Vi klarte å få roen i båten og følge med på TWD (som normalt er ca. 45' høyere mot vinden enn kursen). Ved merkbare vindskift valgte vi å slå, og tjente bra på det. Samtlige nedoverbakker var opplagte, og uten behov for jibbing (unntatt ved Fosnaholmen).

Vinnertriks nr 4
På en eller annen måte klarte vi å tvinne spinn- og genuafall. Ved hjelp av en solid fordekkskomite klarte vi gradvis, via å benytte oss av reserve spinnakerskjøte, å nøste opp i problemene slik at opptak og nettak av spinn gikk smertefritt.

Oppsummering
Mange av de andre båtene trodde vi skulle bli disket for ikke å ha rundet Fosnaholmen STB. Men, det står ikke noe i seilingsbestemmelsene om at man må gjøre det, så der tok vi dem på senga :-) Med ca 2 minutter korr å gå på til Lid d'P, er det åpenbart at de strategiske vinnertriksene nr 1 nr 2 var helt avgjørende for seieren. Videre var det bra å få en lang regatta med moderat vind slik at vi kunne ha fokus på detaljer og den store oversikten samtidig. Slagene, skjøting/løgang av storseil, rapportering av vindråser, rydding av spinnbom/bras/fall og rapportring av GPS-kurs, strategi fungerte bra. Jeg tror vi lærer mye av slike regattaer der vi får roen og ting begynner å stemme bra. Vi tok nå et solid grep om 2. plassen sammenlagt, og bør klare å holde den plasseringen de tre siste seilasene. (Det er 11 poeng ned til Criado og kun 3 poeng opp til Aga.)

Takk for innsatsen Jan Petter, Bjarte, Anders, Arne Kristian, Leif Terje og Jon !

11 kommentarer:

lettmatros Reidar sa...

Hei !

Tror du ikke at jeg er på "Sunny evt. B..... beach" denne tirsdagen.

Men skal tenke på dere rundt kl. 1800.

Anonym sa...

Jeg kommer.
Arne Kristian

Anonym sa...

Jeg planlegger med å delta denne dag.

Leif Terje

Anonym sa...

hei, denne kvelden er jeg bortreist. Kan ikke delta mvh arjen

Anonym sa...

Jeg kommer på tirsdag 4. september,

Hilsen Jan Petter

Anonym sa...

Beklager Torgrim; jeg er bortreist uke 36.
Mvh, Frank

Anonym sa...

Jon er akkurat kjommet tilbake fra Sharm El Sheik og trenger å kjøles ned etter bading i sjø på 31'C :-)
Han kommer.

Torgrim

Anonym sa...

Anders kommer.

Torgrim

Anonym sa...

Jeg kommer :-)

Torgrim

Anonym sa...

Ettersom vi denne gangen gikk tom på reservelisten har jeg kalt inn Bjarte Christansen. Han var med oss en gang sist vår også.
Bjarte kommer.

Torgrim

Anonym sa...

Gratulerer karer!

Gøy å kunne følge med på bloggen, og se at dere "seiler lusa" av konkurrentene. Men, dere er nå i angrepsposisjon på AGA, så slutt å snakke om å holde på andreplassen!!

Lykke til videre, mvh Leiv Anfin