tirsdag 14. august 2007

5. plass av 8, 28. august

Den gamle genoaen gikk i oppløsning
7-8 minutter før starten ble den gamle genoaen revet fra akterlik til forlik rett under seilnummeret :-( Den hektet på salingshornet og ble rett og slett splittet i to biter. Seilet var gammelt, så det er vel kanskje ikke verd utgiftene til reparasjon. (Vi må sjekke om salingshornet har skarpe kanter eller om uhellet skyldtes at seilet var utgått på dato. Taping bør gjennomføres for å spare de nye seilene når de ankommer.)

Vi måtte derfor seile med den lille 95% fokken (3'er). Og, da gikk det forferdelig tregt i vind ned mot 6 m/s. Etter en dårlig start seg vi oppover mot toppmerket på bane C. Første legg nedover gikk meget bra. (Vi slet litt med å få opp spinnakern raskt, men fikk en flott header inn mot bunnmerket. Brukbar runding og lå før FamFem på korr tid. Var langt bak dem opp til toppmerket igjen. Traff feil på vindskiftene i siste nedoverbakke. Tapte 1 plass på grunn av det.

Nytt (dvs gammelt) lettvindsseil
Torsdagen ankom den gamle wind seeker'en som er omliket for racing forstag. Så nå har vi et ganske bra lettvindsseil med høyt clew point. (Vi husker selvfølgelig at det er mer å hente i høyden ved vind < 3 m/s.) Seilet skjøtes helt bakfra i båten med lette skjøter. Jeg har aldri prøvd noe slikt, så nå håper jeg at vi får testet det ut på en regatta med lite vind.

Spinnaker, genoa(#1) og ny #2 !
Vi venter på at genoaen og spinnakeren skal tilpasses LYS-brevet. Og, så venter vi spent på den nye 2'eren (kompensasjon for alt trøbbel med for store seil). Den har LP = 120%*avstand forstag-mast mot genoaens 150%. Forliket blir omtrent like høyt. Dette gir høyere aspect ratio, og dermed et mer effektivt seil enn reduksjonen i LP skulle tilsi. Ved frisk bris til liten kuling er Hero 101 kjent for å gå kanonbra i motbakke med 2'er og ett rev i storen. Den nye 2'eren blir derfor et supert forseil i området 7 - 12 m/s !

Vi ligger fortsatt på en 2. plass i klassen. Og, om vi seiler bra nå, kan vi kanskje holde denne plasseringen gjennom hele sesongen gitt at vi får seilene fra UK før de siste regattaene. Vi krysser fingrene, og står på !

10 kommentarer:

lettmatros Reidar sa...

Hei !

Jeg er på tjenestereise og kan desverre ikke komme.

Anonym sa...

Jeg kan ikke komme.
Arne Kristian

Anonym sa...

Jeg er i Sharm El Sheik, Egypt, å dykker.

Jon

Anonym sa...

Jeg planlegger med å delta denne dag.

Leif Terje

Anonym sa...

Jeg er i London denne dagen:(

Kjell Ove

Anonym sa...

Reidar Osa kan ikke komme.

Torgrim

Anonym sa...

Jeg kommer. Frank

Anonym sa...

Jeg kommer på tirsdag 28. august.

Jan Petter (reserve)

Anonym sa...

hei jeg kommer hilsen Arjen

Anonym sa...

Jeg er med
anders