tirsdag 14. august 2007

Tirsdag 11. september, 5. plass

Ikke vår dag. Huffameg for en start. I den døende vinden snudde vi alt for sent tilbake mot linja, og fikk ikke fart i båten. Vi var minst 01:20 for sent over startlinja. Dette har jeg tabbet på før, så vi må nok velge en helt annen startstrategi ved beskjedne vindforhold. Det tar så uhorvelig lang tid å aksellerere Evergreen i svak vind.

Burde valgt windseeker i starten? Vi ble nok litt lurt av 3-4 m/s vind 10 minutter før start. Så datt den ned under 1 m/s. I etterkant ser vi nok at det hadde vært best med windseeker i starten på bane omvendt A med SV vind. Dette ville gitt mer seilaral oppe i høyden der det er %-messig mer vind under slike forhold. Vi tok nok litt innpå båtene før oss, men ikke nok etter runding 1. toppmerke.

Bra spinn.legg til Mandalsflo. Ut i Karmsundet fikk vi kjapt opp spinn, og nærmet oss ytterligere båtene før oss (L d P og Criado). AGA og Lillefix bare dro ytterligere fra. Vi passerte Criado ved merket og nærmet oss L d P på kryssleggen opp mot Krokaneset. Her var vinden grei for den nye genoaen. De valgte å kjøre spinn inn bak neset, og dro litt fra på det. Vi spriet genoaen og seilte "goose winged" til fyrlykta og tok etter hvert litt innpå. Vi passerte LdP 5-6 minutter før målgang ved Barlundholmen.

Lærdom: Vi må legge om startstrategien ved svak vind! Videre har vi nå lært en rekke tips vedr eventuell jibbing med spinn (ikke gjennomført i kveld, men forberedt) samt hvordan twiste storseilet bedre og skjøte genoaen ved rom kurs. Vi klarte ikke helt å holde fokus på vindskift, men seilte førøvrig bra. Når alt kommer til alt er ikke vind under 1 m/s som skapt for en Hero 101. Med en mer optimal start hadde vi ikke vært så avskrekkende langt bak LdP og Criado på korrigert tid.

Startforslag: Vi kunne f.eks. plassert oss langt vest 2 min før start og gått for BB halser 50 m under startlinja og skjenet opp mot linja siste minuttet ? Og gått på skrå og timet det hele til godt innenfor 10 s ?

Det ble 5. plass i klassen. Og, neste tirsdag er det nye muligheter :-)

9 kommentarer:

lettmatros Reidar sa...

Hei !

Er desverre i Lagmannsretten i Oslo denne uken....

Men god seilas.

Anonym sa...

Jeg planlegger med å delta denne dag.

Leif Terje

Anonym sa...

jeg kommer ikke
Arne Kristian

Anonym sa...

jeg skal være på plass mvh arjen

Anonym sa...

Jeg kommer tirsdag 11. september.

Hilsen Jan Petter

Anonym sa...

Jeg kommer.

Jon

Anonym sa...

Korrigering! Jeg kan ikke komme, må på en visning av leilighet i Stavanger. Beklager.

Jon

Anonym sa...

Heisann

Jeg er desverre opptatt med fotballkamp til gutten min..

Kjell Ove

Anonym sa...

Ja, jeg kommer.
Mvh, Frank