tirsdag 14. august 2007

2. plass tirsdag 21. august !

Knallstart igjen på bane C!
Etter å ha lunket under linja på BB halser mot STB bøye slo vi 35 s før start, og gikk langs linja for fartsøkning. Baugmann Reidar (Lettm.) hadde kontrollen og vi gikk opp til linja med 3 s margin! (Såpass margin bør vi vel ha?)

Seilføringen
Det ble hektisk like før start da den gamle genuaen ikke tåler mye vind, og vi hadde skiftet til fokk i 8-9 m/s TWS. Fokkens skjøtepunkter var ikke justert optimalt. Vi slet derfor med høyden før vi fikk dette på plass etter 2-3 slag. Senere fikk vi opp spinn, etc og seilte ganske brukbart.

Nye på laget
Det ble hektisk for de helt ferske reservene Frankog Jan Petter. Dere må absolutt ikke ta skrekken! I starten er lærekurven ganske bratt. Det er noe vi alle har opplevd på de første regattaene :-)

Bra resultat tross gammel genoa
AGA var det naturligvis ikke noe å gjøre med. Vi må likevel ha seil bra ettersom vi holdt 2. plassen helt inn.

Bra resultat tross gammel genoa
Jeg fikk nettopp beskjed om at den nye genoaen og den nye spinnakeren faktisk ikke hadde forlatt Oslo på veg over Nordsjøen ennå. Det betyr at vi må seile minst 2 tirsdager til med de gamle seilene :-( Så nå er det om å gjøre å fighte for å beholde 2. plassen i klassen. Hood (nå Kent) har beklaget det hele, og er innstilt på å fikse seilene ASAP samt å lage en 2'er (120% genoa) "free of charge" for å kompensere for de samlede uheldige omstendigheter. Så, når jeg har fordøyd alle feil-leveranser, etc, så blir vi nok enda bedre stilt hva angår vårsesongen. En 2'er paser bra for vind i området 7-12 m/s og hadde vært perfekt på første krysslegg i i stedet for den lille 3'eren.

Vi står på videre!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer.

Jon

Anonym sa...

Dette er ikke relevant med seiling (kanskje man kan finne noe bruk for den?), men jeg synes dere alle skal få se dette.

http://aquaskipper.no/

Jon

lettmatros Reidar sa...

Hei ! Jeg kommer. Artig sak denne aquaskipper, men hva skjer i bølger og vind........

Anonym sa...

Jeg kommer.
Arne Kristian

Anonym sa...

Anders med.