søndag 12. august 2007

Tirsdag 14. august

Da er vi klar for 2. tirsdagsseilas. Ettersom både den nye genoaen og den nye spinnakeren var litt større enn tillatt i LYS-reglene for Hero 101 må disse seilene sendes inn for kutt til riktig størrelse. Vi seiler derfor med de gamle seilene (og LYS 1,13) de kommende tirsdagene inntil Hood sails har ryddet opp i dette.

Meld dere på/av i kommentar til dette innlegget slik at jeg vet hvem som kommer til avtalt tid (senest kl. 17.00 på HS) kommende tirsdag.

Raceweekend, en flott opplevelse!
Reidar, Anders, Inger Marie og jeg fikk brynet oss på fredagens distanseseilas fra Kopervik til Haugesund. På tross av masse talentløs "styrbord-roping" fra andre båter fikk vi en bra start. Et vindskift vi ikke fikk med oss like før start, samt at de raskere båtene tok vinden vår etter start gjorde at vi ble liggende litt etter ved Hydro. Derfra jobbet vi oss sakte oppover og fikk 4. plass av 9 stk i klassen, på tross av lystall på 1,15 :-)(LYS 1,13 ville gitt oss 3. plass, kun 33 s corr. bak 2. plass!) Mange gode og tette fighter undervegs. Bra jobbet!!!

På lørdagens distanseseilas rundt Storasundsflu, Ramsholmane og Kråkene, der vi også hadde med oss Reidar Osa, opplevde mye greier. Eks. feil tredd skjøte, helt nye ubrukelige skjøter (for glatte), gamle skjøter som ikke tålte vår offensive seiling og ble slitt av, skjøte som kilte seg og måtte kuttes, skipper som glemte å styre båten, midtre del av spinnakeren surret 6 ganger rundt forstaget(!), etc. Faktisk klarte vi relativt raskt å bringe alle disse større og mindre uhellene raskt under kontroll og kom til mål i godt driv med spinnakeren surret 6 ganger rundt øvre del av forstaget, som heldigvis tålte presset. Vi endte på en 5. plass i klassen av 8 stk i klassen. Bra jobbet alle sammen!

Det er krevende når vi er så få innkjørte mannskaper i båten, men læringskurven blir jo tilsvarende bratt, ikke sant? Mange båter opplevde skader grunnet full seilføring og bølger. Vi opplevde vel i grunnen bare at feste til dørhengslene brakk slik at døren mellom salong og toalett nå står på "halv 8". Men, ei gardin veier vel mindre enn ei dør? Og, to gardiner må da veie betydelig mindre enn to dører? :-)

Forberedelser til tirsdag
Jeg ber dere alle se gjennom hele Race Boat Crewing DVD'en og deretter studere i detalj de snuttene som ligger nærmest opp til de oppgaver dere vanligvis har i båten. Det er mye å hente om vi gjennomfører det DVD'en viser.

Håper de fleste kan være med på tirsdag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg blir med.
Torgrim

Anonym sa...

Grunnet sølvbryllupsdag melder jeg avbud.

Arne Kristian

lettmatros Reidar sa...

Hei !

Jeg var en av de som helt klart har et forbedringspotensiale....... Men all takk til kapteinen som må tåle et mannskap som noen ganger er litt rådville!!

Kan ikke være med i morgen. Skal løpe 5000 meter på bane i Sveio. Viktig å ha fokus på bredde idretten har jeg skjønt. Syklet Stord rundt i går, så det er travelt. Men neste tirsdag, den 22.08 stiller jeg.

Ha en fin seilas!

Anonym sa...

Jeg kan heller ikke komme denne uke, fullt opp med trening. Men neste uke kommer jeg!

Jon

Anonym sa...

Anders stiller 14.08 seilas.

Anonym sa...

Nytt mobilnummer til Anders Lysgaard

48 29 40 90