tirsdag 14. august 2007

3. plass i "Sølvfinalen", 2. PLASS i serien!

3. plass, en plass bak Lid de Parade
Endelige resultater er nå lagt ut, se link til høyre under "Resultater". Etter at de to dårligste plasseringene er strøket landet vi 1på 4 poeng i høst, dvs det samme som Lid de Parade. Vi snek oss forran dem på bedre enkeltplasseringer :-) Gratulerer !

Ikke skikkelig båtfart/høyde på kryss
Vi hadde en bra timet start(!), men slet med båtfarten. Dette kan skyldes en fasongfeil de siste 50-60 cm av den re-kuttede Genoa #1 (150%), problemer med foldepropellen eller alger på skrog, kjøl, etc. Fasongfeilen vil bli vist til David, og vi vil få en vurdering av dette fra ham. Da vi slo av motoren klappet ikke foldepropellen sammen, men fortsatte å gå. Jeg hørte den gikk rundt da jeg var en tur inne i båten. Det stjeler fart. Jeg luffet opp litt for å bremse farten og slo giret i revers, men kan ikke huske det karakteristiske "DUNK" når den klapper sammen. Kan det være at vi har fått skjell eller rur i mekanismen slik at foldepropellen ikke klapper helt sammen? Dette må sjekkes. Videre er det et par måneder siden Jon vasket skroget. En liten film av alger kan lett redusere hastigheten et par %. (Etter første toppmerke fikk vi båtfart over 6 knop. Kan foldepropellen ha klappet skikkelig sammen etter dette?)

Boat handling
Vi rotet en del ved nedtak av spinnakern etter å ha jibbet. Dette medførte helt stopp, og reking bakover i le av Gulskjær. Her tapte vi minst et minutt. Etter dette må vi ha seilt bra da vi tok igjen Lid med minst et minutt på denne oppvindsleggen. Vi plyndret litt her og der, men traff godt på vindskiftene i nedoverbakke og dro fra Lid med 1 minutt ned mot mål, slik at vi var et drøyt minutt bak dem på korrigert tid. Etter spinnakertrøbbelet bak Gulskjær var også Jeko og FamFem i hælene på oss. Disse distanserte vi med hhv 3 og 5 minutter på siste runde. Seilte vi så mye bedre 2. halvdel av løpet, eller var det foldepropellen som etter hvert klappet sammen? (Og, hva skjedde med Criado? De holdt oss nesten i første halvdel av løpet, men forsvant bakover på slutten.)

Vi blir "Start- og målbåt" til våren :-)
Med 7. plass overall i "finalen" mot Finesse på 11. plass, og Lid d P kun 2 plasser før oss, ble vi nr 8 sammenlagt, 1 poeng bedre enn Lid d P. Dermed er vi også "Start- og målbåt" til våren :-) Så nå må vi lære oss startprosedyrene skikkelig!

Takk for innsatsen Leif Terje, Arne Kristian, Arjen, Jon og Anders!
Det ser ut til at vi berget 2. høstserien!

11 kommentarer:

lettmatros Reidar sa...

Endelig.....

Viss alt går som det skal er jeg med på denne!

Anonym sa...

Jeg kan desverre ikke delta da jeg er på reisefot..

Kjell Ove

Anonym sa...

Jeg planlegger med å delta denne dag.

Leif Terje

Anonym sa...

Jeg kommer.
Arne Kristian

Anonym sa...

ok jeg kommer mvh arjen

Anonym sa...

Jeg skal med å vinne denne regatta (det gjør vi, nye seil og siste sjanse)!

Jon

PS. Nå har jeg leilighet i Stavanger så det bør ikke være noe som går før seiling..

lettmatros Reidar sa...

Hei !

Jeg fikk et møte i Bergen den 25.09.2007. Ikke lett dette. Må nok vurdere min plass ombord i båten......

Anonym sa...

Jeg er har nå papirer på at jeg er "klinisk kjekk" (!), så jeg blir selvfølgelig med!

Torgrim

Anonym sa...

Anders kommer.

Torgrim

Roald sa...

Hallo folkens,
takk for en fin Høstserie! Såvidt jeg kan se ble det poenglikhet, med seier til dere på antall 1. plasser. Gratulerer!

Hilsen oss i (på?) Lid de Parade

CRIADO sa...

Hallo ja. Gratulerer me en god andre plass i serien. Må vel bare si oss slått av bedre seilere :)Ble litt for mye vind for oss på andre krysslegg, så da slet vi med for stor seilføring.
Vi får komme sterkere tilbake til våren og prøve å gi dere noe konkuranse da :)

Hilsen oss i Criado