søndag 5. august 2007

Nå er vi klar !

Spinnakeren er kommet!
Den ser flott ut. Mandag kveld skal den LYS-måles av Odd-Bjørn Saltnes som er måler i Norges seilforbund. Da får vi håpe at spinnakeren er ihht gjeldende LYS-brev for NOR 954. (Det mangler også et mål på genuaen. Dette blir målt samtidig.)

Evergreen er helt ren under vannlinjen
Iført tørrdrakt har Jon vasket båten under vannlinjen. Bortsett fra seildrevet og foldepropellen så det slett ikke værst ut. Men, nå når vi jakter på enhver tidels %, så bidrar dette også til en litt høyere båtfart. Takk for innsatsen Jon !

Vindmåleren er fikset
Vi fikk mange grader forskjellig TWA på BB og STB halser i vår. Årsaken til dette ser ut til å ha vært at vindmåleren løsnet og ble stående på skrå. Dette skyldes feil i limingen på et parti fra Tactics. Nå er måleren "limt" med Sicaflex samt at en skrue er borret inn for å hindre gjentakelse. I vant stil klatret Jon opp i masten både for å få vindmåleren ned og neste dag opp. (Jeg vet ikke om det var han eller den søte damen fra Åland som hadde spist banan på brygga? Man skal vel ikke se bort fra at all denne klatringen setter sine spor :-)

Løgangen er nå justerbar
En noe forenklet utgave av justerbar løgang er innført. Så lang har jeg brukt litt tilfeldige blokker, etc, men de gjør vel jobben greit nok inntil videre. Justering av skjøtepunktet i slag vil nå bli vesentlig enklere. Videre vil det bli langt enklere å justere twist i storseilet underveis ved kjøring på løgangen. (Slik løgangen nå er montert er den i det korteste laget. Men, denne tilpasningen uten terskel ved inngangspartiet, var grunnen til at vi kjøpte nettopp denne båten. Med en forholdsvis liten bom bør det gå greit likevel.)

Noen flere kg er tatt ut av båten
Etter at vi gjorde en innsats på slutten av vårsesongen med hensyn på å ta ut unyttig "ballast" er fokus på dette punkt øket. Uten å gjøre noe ekstremt er 55 nye kg unødvendige ting og tang blitt båret i land.)

Velkommen til "lettere" og raskere seiling på tirsdag!

Ingen kommentarer: