onsdag 8. august 2007

Seier på første høstseilas !

Fikk gjennomslag for bane E :-)
AGA var startbåt og med SØ vind foreslo vi bane E for dem, og slik ble det. Vi var vel litt sene i starten (6-7 s) og slet med farten opp til Austdjupholmene. Så fikk vi opp den nye spinnakeren. Da dro vi fra de fleste, seg etter hvert også forbi Criado i Karmsundet, og rundet Mandalsflua som 1. båt :-)

Mye nye tauer i båten
Dobbel skjøt og bras gav oss en hel del fikling undervegs da det var nytt for oss og langt fra optimalisert. Det var likevel en ubetinget suksess ettersom vi kjørte spinn på skjøter mens vi fiklet. Løgangen var også ubetinget bedre. Med litt mer trening kjører vi nok disse greiene optimalt etter hvert.

Klasseseier samt delt 4. plass overall !
Vi vant klassen med god margin, se "Tirsdagsseilasene". Kanskje greit nå når det er en viss usikkerhet vedr. vårt lystall når genoaens LP er 6,55 m mot 6,45 m. (Med litt å gå på i høyden er genoaen 1 promille for stor i areal.) For stor LP kan gjøre at vi får 1,14 i LYS dersom vi er uheldige :-( I så fall sendes genoaen til Hood sails i vinter ettersom de har laget et seil med for store mål ihht vårt LYS-målebrev. Om vi i ettertid får 1,14 i lys vinner vi fortsatt klassen på 1. seilas, men faller nedover overall, slått av Frimann med få sekunder.

Ellers registrerer vi at Erland/Vevatne stiller med ny båt, Lillefix, en Banner 28. De hadde Coquette tidligere. Nå blir det spennede å se om de utover høsten får fart på Banneren med LYS 1,19. Og så kommer nok AGA for fullt. De var jo startbåt denne gang.

Evergreen gikk meget bra på kryssen
Det er tydeligvis på kryssleggene vi går fra de andre med bedre fart/høyde. Og nå ser det ikke ut til at vi taper så mye på spinnakerleggene heller. (Det var jo kun 20 s fram til 2. plass overall.) Her har nok vask av skrog, utkasting av unødvendige ting&tang samt nye tauer her og der hjulpet mye i tillegg til god jobbing på seilasen.

Ny reserve var med oss
Kjell Ove Roseth hadde en regnvåt men flott debut om bord. Han syntes det var mange tauer i båten, men trakk stort sett i dem han skulle til rett tid :-)

Bra jobbet Leif Terje, Arne Kristian, Jon og Kjell Ove!

Ingen kommentarer: