onsdag 1. august 2007

Sesongstart tirsdag 7. august

Da er sesongstarten like rundt hjørnet. Tirsdag 7. august er vi i full gang igjen, forhåpentligvis med ny spinnaker. (Ihht Bill ved www.h2oMarine.no er den ferdig, og sendt fra Hood, Irland. Men, det hender at post og fortolling ikke jobber på spreng i Norge, så vi må ha den gamle i beredskap.

Vanntett og pustende seiltøy?
Utover høsten kan det bli mye forskjellig vær, veldig mye vær om trenden fra sommeren fortsetter. I den forbindelse er det allerede noen som har etterspurt brukbart seiltøy. Jeg vet at Odd-Bjørn Saltnes, rormann på eXcaveo, importerer seiltøy fra tyske ProRainer, se www.skipohoi.no, tel 4822 4282. ProRainer er god kvalitet til en fornuftig pris. Jeg er selv på jakt etter noe tynnere seiltøy enn Henri Lloyd-tøyet jeg vanligvis bruker. Dersom flere er interessert så kan vi kanskje oppnå litt rabatt ?

Jakker/bukser bør være pustende i tilleg til vanntette. De dressene som bekler deltakerne i Rica Maritim seilcup virker OK (klikk for større bilder). Han kan skaffe dem for under 1.700,- per sett (bukse + jakke) og har alle størrelser inne til bedriftscupen slik at vi kan prøve riktige størrelser før vi bestemmer oss. (Om man vil opp i den tykkelsen seiltøy som Anders og jeg bruker for "timevis seiling" må man regne med mer enn det dobbelte i pris vil jeg tro.)

(Det jeg på det sterkeste kan fraråde er tette billige dresser med oppdrift til ca 1000-lappen. Vi kjøpte to slike før vi visste bedre. Men man svetter seg i hjel med en gang man begynner å jobbe litt. Og det går jo ikke på Evergreen, for vi står jo på hele tiden, ikke sant :-)

Legg inn melding i kommentarboksen under
Jeg ber dere alle om å kvittere for deltakelse/fravær i kommentar til dette innlegget senest søndag kl 20.00 slik at jeg kan kalle inn event. reservemannskaper i god tid.

Forberedelser til tirsdag
Som forberedelse ber jeg alle studere "Race Boat Crewing" grundig for deres oppgaver i båten. Vi satser også på å introdusere dobbel skjøt og bras for lettere spinnakerhåndtering. Det har vi jo trent en hel masse på i sommer :-) Jeg skal også gjøre ferdig videreutviklede versjoner av .ppt-ene vedr. teori, taktikk, vind, etc. slik at dere briefer litt på dette også. I mangel på praktisk trening får vi ta det igjen på det mentale plan!

Vi satser på å gå fra HS kl 17.00. (Da får vi kanskje tid til å prøve å jibbe spinn en gang eller to med doble bras/skjøter FØR start?)

Håper de fleste kan være med på tirsdag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jeg er med på tirsdag!

Jon

Anonym sa...

Hei

Jeg har til hensikt å delta på tirsdagens regatta. Leif T

Anonym sa...

Jeg blir med tirsdag.
Arne Kristian

Anonym sa...

Kjell Ove Roseth blir med som reservemannskap på tirsdag. Han har lite erfaring med seiling, men er en veldig grei kar !

Torgrim

Anonym sa...

Jeg kommer !
Torgrim

lettmatros Reidar sa...

Hei !

Jeg kan ikke stille på tirsdag. Men kan stille på raceweekend til helgen.

Når seiler vi fra HS på fredag 10.08.2007?

Hva bør vi ha med av bekledning til helgens seilas.

Mvh,

Reidar